Skip to main content

Author Topic: Senior moments here. Long time since I worked with a cms program.

E
  • *
  • Newbie
  • Posts: 3
I've uploaded my Xara Pro+ files to the root/cms/themes/my-site folder
Mainly works as expected.
However I have some questions:
Without loading these Xara template pages to the sys folder they appear there, is this correct?
Some assets on a layer below the MouseOff do not appear. i.e. the header sticky linear rectangle below the white header text. Even if I bring this to the mouseoff layer they don't show.

Probably best if I show the difference.
Here's the https://htrsm.co.uk/ to a non cms page.
Here's the https://htrsm.co.uk/cms/?cat=0 to a cms page.
Scroll & see the difference.
  • IP logged
« Last Edit: January 11, 2022, 08:33:43 PM by Egg Bramhill »

  • *****
  • Administrator
  • Full Member
  • Posts: 219
    • XT CMS
Without loading these Xara template pages to the sys folder they appear there, is this correct?

Yes, this is correct. The CMS converts any special tags etc. found in page templates to php code and stores the new template file in the sys folder. These end up being the actual files used to display the pages.

I will have spend some time troubleshooting the other issue. If you can provide me with a xar file with the page template that has the issue I'll have a look at it and see if I can figure out what is happening.
  • IP logged

E
  • *
  • Newbie
  • Posts: 3
Thanks for the clarification Tom.
I've emailed you a single page .xar file as it's to big as an attachment.
Egg
  • IP logged

  • *****
  • Administrator
  • Full Member
  • Posts: 219
    • XT CMS
Thanks Egg. I emailed you an updated template import file which should sort the problem.

scripts/process_update_templates.php

The CMS download packages have been updated with this new file also.

  • IP logged

E
  • *
  • Newbie
  • Posts: 3
That did the job nicely Tom.  :)
  • IP logged